U bent hier

Zweden 2000 deel 1

Door joost op zo, 03/06/2012 - 17:05

 

In 2000 besluiten we een lange vaartocht te maken naar Zweden. Joost heeft 3 maanden sabbatical gekregen van de bank en voor een lange reis is het nu de gelegenheid.In het voorjaar bereiden we de reis voor en we zorgen dat het schip goed is uitgerust. We hebben een goede electronische kaart en voldoende eten en drank aan boord.

 Odrecht

Op zaterdag 20 Mei schepen we in en op zondag komen Ingrid en James, Margreeth, Magda en Joop ons uitzwaaien in Enkhuizen.

We varen via Lauwersoog (tong eten in de visafslag met moeder Gaaikema en Sina) naar de duitse wadden. Aangelegd op Baltrum en gegeten in het ons van 20 jaar geleden nog bekende Witthuss.Daarna naar Spiekeroog waar we 2 dagen verwaaid liggen met windsnelheen tot Beaufort 10. Daarna via Hooksiel naar de Elbe en dan via het Kieler Kanaal naar Spodsbjerg in Denemarken.

Omdat ons doel Zweden is varen we snel door Denemarken via Vordingborg en Praesto naar Rodvig.Vandaar steken we in 5 uur met een WNW wind (kracht 5) over naar Zweden en we leggen aan in de jachthaven van Trelleborg (Gislovs Lage). Op Vrijdag 9 Juni komen we aan in Simrishamn (via Ystad) waar we 4 dagen blijven liggen. Hier komt de gehele familie om de 30e verjaardag van Ingrid te vieren.

Simrishamn

Allereerst komen Ingrid, James en Marieke per vliegtuig naar Malmo en vandaar met gehuurde auto naar Simrishamn.


Daarna komen Karin, Denys en Sebastian per vliegtuig naar Kopenhagen, dan met de ferry naar Malmo en verder per huurauto.
Verjaardagsdiner in het restaurant van het Sveahotel aan de haven (in dat hotel slaapt de familie van Kempen).

Simrishamn

Zweden 2000